Гъби шийтаке сушени 50 г

11,70 лв.
  • Кат. номер: 3074
+ -
Купи
Моля, изберете:

Известни още като императорски гъби, шийтаке (Lentinus edodes) са отгледани и изсушени в гъбена ферма в с. Мичковци – екологично чист район в близост до Габрово.
 Процесът на производство е следният: Използват се пънчета от широколистни дървета - бук, дъб, габър и топола. В тях се пробиват около 50 отвора, в които в късната есен се поставя мицелът от гъбата. Отворите се запечатват с чист пчелен восък. Трупчетата се поставят в проветриво помещение с много висока влажност (80-90%) и се поливат. Гъбите зреят на вълни, като плододаването започва в края на следващото лято. Шийтаке подсилват имунната система и подпомагат тялото да се справи по естествен път със стресорите. Освен много протеини, гъбата снабдява организма с ниацин, рибофлавин, тиамин, калий и желязо, както и (добри количества) витамин(и) A, B и C. Съдържа и повече от 50 различни ензима.  
Начин на употреба: Препоръчителната доза e 6-16 г сушени гъби шийтаке на ден. Преди да се консумират, трябва да се ре-хидратират, като се накиснат за няколко часа в студена вода. Използвайте като добавка към супи, ориз и китайски ястия. Може да пасирате и консумирате под формата на пастет. 

Съдържание:Шийтаке (Lentinus Edoles) – сушени гръби*
*Органично сертифицирано от „Балкан Биосерт“

Допълнителна информация
Допълнителна информация
Страна произход
България
Количество
50 г