Хранителна добавка А-19, 10 табл. Инсайт 97

10,40 лв.
  • Марка: А-19
  • Кат. номер: 0745760969890
+ -
Купи
Моля, изберете:

Хранителна добавка А-19, 10 табл. Инсайт 97

Подробно описание
Подробно описание

Естествена защита от вируси и бактерии

 

Таблетките подпомагат организма сам да „изработи“ в по-голямо количество специфичните за него антитела в слюнката и така да засили „първата си линия на защита“ срещу патогенни микроорганизми, вируси и бактерии, които навлизат в тялото през носа и устата. Това се постига чрез естественото стимулиране на антимикробните свойства на слюнката (антителата, наречени секреторен имуноглобулин тип А).

 

Как се приема А-19? Първите 5 дни – 2 пъти по 1 таблетка за смучене дневно, а след това – по 1 таблетка дневно всеки ден или през ден, за да се поддържа резултата. Може да се приема по всяко време на деня. Важно е таблетката да се разтопи напълно в устата и да не се приемат течности или храна поне 20 минути след това.

Може да се приема и от деца, ако детето може да смуче малък бонбон без да се задави.

 

Подходящи за диабетици.

 

Без захар, консерванти, оцветители, соя, глутен и ГМО.

 

Произведено в България.

 

 

А-19 – ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ

 

Имуноглобулин А /IgA/ в слюнката - „първа линия на защита“ срещу патогенни микроорганизми, вируси и бактерии!

Слюнката има изключителни защитни свойства и неслучайно тялото ни отделя между 1-1.5 литра от нея дневно. Антимикробната й активност се дължи на естествено съдържащите се в нея белтъчни структури, една от които е слюнченият имуноглобулин А (sIgA). Имуноглобулин А (IgA) е един от класовете антитела. Той се нарича още секреторен, тъй като се секретира (отделя) от организма ежедневно със слюнката, която  покрива лигавицата на устната кухина и прилежащите й структури. IgA има способността да блокира различни патогени, влизащи в тялото през устата и носа. Еволюционно, този механизъм е от огромно значение, тъй като устата и носа са входна врата за множество вируси /в това число и респираторни/, множество бактерии и различни патогени /като гъбичките Candida albicans например/. Ето защо, съдържащият се в слюнката имуноглобулин А /IgA/ e определян като „първа линия на защита“ срещу патогенни микроорганизми, вируси и бактерии (особено срещу хемолитични стрептококи и грам отрицателни бактерии). Подсилването на антивирусната и антигъбичната активност на слюнката, значително ограничава навлизащите в организма патогени.

 

Какво значение има количеството на IgA в слюнката?

Нивата на IgA в слюнката при новородени деца са незначителни, докато при деца на 7 г. възраст достигат най – високата си стойност, която се запазва и в средна възраст. С напредване на възрастта и в зряла възраст обаче, тези нива постепенно намаляват. Ниските нива на IgA в слюнката се приемат като индикатор за повишен риск от тонзилит, фарингит, респираторни инфекции, пародонтални заболявания, кариеси и др.

 

Какво се случва, когато в устната кухина попадне „нашественик“ като вирус, бактерия или друг патоген?

Патогенът активира специфични клетки и рецептори в лигавицата, които от своя страна „предоставят“ информацията за агресора на определени клетки на имунната система. Чрез серия от специфични процеси, имунната система „изработва“ по-големи количества от секреторния имуноглобулин А (IgA) и го „излъчва“ обратно чрез лигавицата и слюнката, като отговор на първоначалното дразнене на агресора и с цел да го неутрализира. IgA се „залепват“ за антигена, блокират го и пречат за по-нататъшното му проникване в организма.

 

Как работи А-19 и по какъв начин влияе върху естественото покачване на нивата на IgA в слюнката?

А-19 подпомага локалната защита в устната кухина чрез естествения имунен механизъм на синтез на имуноглобулин А (IgA) и увеличаването на количеството му в слюнката. Така, в случай на заплаха и попадане на вируси и бактерии или други патогени в устната кухина, лигавицата вече е подготвена и „въоръжена“ с допълнителни количества от IgA, които да блокират патогена локално, още на място в устната кухина, и така да възпрепятстват проникването му в организма. При прием на А-19 всеки човек „изработва“ привичните за него антитела (IgA), които обикновено синтезира и ежедневно отделя със слюнката, но в по-голямо количество. Това осигурява запазване на нормалните индивидуални особености на всеки организъм и поддържането на локалната имунозащита в устната кухина.