Интересни факти какво мислят хората по света за отслабването

5 януари 2021
Интересни факти какво мислят хората по света за отслабването

Според скорошен доклад на СЗО, все повече хора умират от болести свързани с наднорменото тегло, а по света има приблизително 1,6 билиона души страдащи от затлъстяване или наднормено тегло.

 

Проучване на „Рийдърс дайджест” сред 16 хиляди души в 16 страни сочи, които са най-неоснователните причини, поради които хората в различните държави смятат, че не могат да отслабнат.

 

Най-запознати с опасностите, които крие затлъстяването: Финландия

 

През 70-те години Финландия беше на първо място по смъртност причинена от сърдечносъдови заболявания, което предизвика мащабна обществена кампания запазване живота и здравето - ясно се очертаха и показаха на хората вредите от тютюнопушенето, затлъстяването и липсата на достатъчно движение. В резултат на това 83% от финландците докладват, че са успели да отслабнат малко или много и продължителността на живота в страната се е повишила с 10% през последните десетилетия.

 

Най-голям натиск да са слаби получават в Бразилия

 

Бразилия има репутацията на една от страните с най-секси жени на планетата , но не всеки обича постоянните угризения на съвестта - дали е достатъчно слаб или натиска да бъде вечно на диета и да се ограничава. 83% от бразилците смятат, че напрежението и натискът е прекалено голям.

 

Най-много съпруги искат мъжете им да отслабнат в САЩ

 

Повече от половината от американките искат мъжете им да с а по-слаби. По-интересното е, че по-малко от половината мъже искат това за половинките си.

 

Най-много съпрузи искат жените им да отслабнат в Индия

 

Почти същият брой от индийските мъже искат жените им да са по-фини и елегантни.

 

Най-голям шанс има да ви обичат такива, каквито сте в Унгария

 

Само 11% от унгарските мъже искат жените им да отслабнат, а повечето женени двойки казват, че половинката име идеална.

 

Най-голяма е консумацията на хапчета за отслабване в Китай

 

Около 1/3 от китайците признават, че за вземали или вземат хапчета за отслабване, въпреки факта, че китайците са една от най-слабите държави в света.

 

Пушенето се използва като метод за контролиране на теглото в Русия

 

Много хора игнорират повечето от обичайните причини да откажат цигарите и продължават да разчитат на тях, за да им потиснат апетита. Тази тенденция е популярна и на Филипините, в Китай и Мексико.

 

Французите винят американците за наднорменото тегло

 

Това е доста интересен факт - според жителите на Франция американския начин на живот и на хранене са причината за световната пандемия от затлъстяване.

 

Жените с наднормено тегло страдат най-много в САЩ

 

Повече от половината жени с подобен проблем казват, че това е много мъчително, особено ако си жена.

 

Да бъдеш дебел оказва най-голямо влияние върху сексуалния живот в Австрия и Мексико

 

В повечето страни се отбелязва, че мъжете смятат наднорменото тегло за проблем в секса, отколкото жените.

13 септември 2022 Какво е Аюрведа?

Чували сте за аюрведа и знаете, че това е най-старата цялостна система за лечение и поддържане на здравето. Нейните основни принципи са абсолютно приложими в наши дни. Ако решите да се съобразявате с тях, гарантирано ще се чувствате здрави, красиви, спокойни и енергични.

прочети още

1 август 2022 Отслабвайте докато се забавлявате.

Колкото и странно да звучи, малките ежедневни неща, които вършим могат да ни помогнат да свалим много килограми.

прочети още

4 юли 2022 5 уникални лечебни растения

Има хиляди, ако не и милиони растения, които могат да се похвалят с невероятни медицински ползи за почти всяка болест, за която може да се сетите.

прочети още

15 юни 2022 Доказаните ползи от кокосовото масло

Кокосовото масло снабдява организма с енергия, провокирайки интензивно изгаряне на мазнини.

прочети още

13 юни 2022 Трудно ви е да се придържате към вашата диета?

В такъв случай се запасявайте с плодове и зеленчуци - дори и да не ги ядете. Учените са открили, че гледката и миризмата на здравословни храни може да помогне на хората да се придържат към своите цели за отслабване.

прочети още

11 февруари 2022 Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

Една супер лесна, бърза и вкусна рецепта!

прочети още

7 януари 2022 Какво ни казва Земята?

Въпросът "Кога ще се върнем към нормалното?" ни занимава толкова активно, че покрай него забравихме много други локални конфликти, противоречия, недоразумения. Забравихме също така и една основна глобална тема – тази за климата, за изчерпването на ресурсите, за замърсяването на планетата.

прочети още

13 октомври 2021 Изборът да се храним с биологично отгледана храна - по-добре за нас, по-добре за децата ни, по-добре за планетата ни!

Има множество причини да изберем да се храним с биологично отгледани храни, но една от най-убедителните е фактът, че фермерите, произвеждащи био продукция, не използват устойчиви токсични пестициди, а това е по-добре за всички нас. Това не означава, че те не използват други стратегии, за да предпазят насажденията си от вредителите. Просто го правят по далеч по-безопасен начин.

прочети още

6 октомври 2021 6 странни признака, които могат да ви подскажат, че вероятно имате недостиг на желязо.

Дефицитът на желязо е често срещан проблем, който може да е причина странни неща да се случват с тялото ни, когато не успяваме да си набавим нужното количество.

прочети още

16 септември 2021 Какво трябва да знаем за последиците от употребата на пестициди?

Остатъци от пестициди често се откриват в конвенционално отглежданата продукция. В последния си доклад Environmental Working Group посочва, че близо 70% от взетите проби от конвенционални продукти свидетелстват за замърсяване с пестициди.

прочети още

2 юли 2021 Излагането на влиянието на пестициди при жените по време на бременност може да увеличи риска от развитие на аутизъм при детето

В едно от най-големите проучвания, имащо за цел да изследва потенциалните ефекти от влиянието на пестицидите както върху зародиши, така и върху новородени, учени установиха, че излагането на най-често използваните пестициди е свързано с повишен риск от развитие на аутизъм.

прочети още

18 септември 2020 Изборът да се храним с органична храна би могъл да намали високата цена на евтината храна

Не е необходимо да си производител, за да бъдеш част от решението

прочети още

16 април 2019 Бъди Герой, участвай в Мисия за повече добро!

Включи се се заедно с Биомаг и подкрепете Мисията на TimeHeroes "Подари храна за Великден на възрастен човек в нужда в Правец"

прочети още

26 март 2019 Житният режим на Петър Дънов

Режимът е създаден преди около 90 години от великия българин – учителят Петър Дънов. Целта на режима е обновяването на организма на клетъчно ниво, но получаваме и чудесен бонус – намаляване на теглото.

прочети още

19 март 2019 Протеинова диета на Пиер Дюкан

Протеинова диета на Пиер Дюкан - Това е една лесна за спазване диета, която освен, че ще ни отърве от излишните килограми, ще се превърне и в наш начин на живот.

прочети още

17 март 2019 Как да се справим с грипа?

Сезонен грип Има ли човек, които да не се е разболявал от грип? Аз не съм чувала за такъв. А знаете ли, че от сезонен грип всяка година в света умират до 500 000 хиляди души, 1000 от които са българи? Доста тревожна статистика, която ни подсказва да не пренебрегваме това заболяване и обърнем сериозно внимание на всеки негов симптом.

прочети още

21 февруари 2019 Купувайте биологична храна, за да намалите срива на популацията на насекомите в световен мащаб, съветват учени

Насекомите имат огромна роля в хранителната верига, изключително важно знчение за опрашването, както и за здравето на почвите. Ето защи тяхното изчезване води до "катастрофален срив на екосистемите".

прочети още

12 февруари 2019 Диета, базирана на продукти от биологично земеделие, може да намали риска от развитие на рак

Френско изследване, публикувано през октомври в JAMA Internal Medicine заключи, че хората, които се хранят предимно с биологично отгледани продукти, могат да намалят риска от развитието на рак с 25%.

прочети още

31 януари 2019 #6 Начина да отслабнем с боровинки

Здравословните храни трябва да станат част от нашия живот. Боровинките са плодове, които могат да се ядат самостоятелно, пресни или сушени, както и смесени с разнообразни храни и напитки.

прочети още

14 януари 2019 Земеделие е не просто да "изстискваш" почвата, но и да се грижиш за нея

Френският агроном Клод Бургиньон в откровен и емоционален разговор за това какво е устойчиво земеделие, как ставаме свидетели на парадокса “наводнения по време на суша” и дали фактът, че продължителността на живот се покачва означава, че сме по-здрави? Прочетете го до края.

прочети още

12 декември 2018 За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

Вече 10 години, нашата мисия е да ви предоставим възможност да избирате за семействата си вкусна храна, направена с грижа за здравето ни, за почвата и биоразнообразието.

прочети още