Кашкавал от овче мляко, 250г. Багри |
Кашкавалът се прави по традиционна мандраджийска рецепта, а всички процеси от заквасването до изпарването и месенето правят на ръка. Не се работи с високи температури, което позволява да се запази полезните му бактерии и качества.
В занаятчийския кашкавал се развиват множество аромати и вкусове, които напомнят на тревата, която пасат овцете и тероара, където те се отглеждат. Полезен е за тялото и чревния микробиом, богат е на витамини и минерали и е чудесно допълнение за любителите на вино и гурме продукти, както и на майсторите на закуската!
Хранителни стойности | за 100g |
Енергийна стойност | 1790 kJ/431 Kcal |
Мазнини | 34,5g |
- от които наситени мастни киселини | 23,5g |
Въглехидрати | 1,72g |
- от които захари | 1,72g |
Белтъци | 28,5g |
Сол | 1,81g |
Ферма Багри се намира около територията на Природен парк "Персина", в землището на град Белене. Отглеждат пасищно над 450 овце от породата Лакон в непосредствена близост до лозов масив и акациева гора. Фермата развиват около принципите на движението Slow Food за качествена, чиста и честна храна и затворения цикъл на производство. Мечтата им е да обогатят и докоснат всеки клиент със занаятчийски млечни продукти, които правят по стари рецепти на майстори-технолози с много любов, внимание и отношение към връзката на продукта с човека, който ще му се наслади!