Всички Категории
Каталог

Келтска сол гранули изсушена Gros Sel seche de Guerande 500 g

  • Кат. номер: 3445850070761

Келтска сол гранули изсушена Gros Sel seche de Guerande 500 g

  • Кат. номер: 3445850070761

Келтска сол гранули изсушена Gros Sel seche de Guerande 500 g

 

Изсушената келтска сол на гранули Gros Sel seche de Guerande е подходяща за използване в мелничка.

 

Внимателно изсушени на слънце едрo смлени кристали сива морска сол.

Подробно описание
Подробно описание +

Le Guérandais е известен производител на сива келтска сол. Тя се добива в подножието на средновековния град Guérande в Бретон, Северна Франция от 2000 години и се използва както в обикновените домакинства, така и в ресторанти, наградени със звезди Мишлен. Солта идва от солените блата Guérande, където се произвежда, чрез комбинираното действие на океана, слънцето и вятъра. Тя се събира ръчно, използвайки уникалните потомствени умения на работниците. От 2012г. Guérande сол и “Fleur de SEL” са обявени за защитен географски регион и производство.

Келтската морска сол се добива от езера с глинесто дъно, които се намират близо до брега на океана и от които водата вече се е изпарила. За разлика от рафинираните индустриални соли, тя е в естественото си състояние. Не е подлагана на химическо третиране или добавяне на антислепващ агент, флуорид, йод и др. 100% натурален и нерафиниран продукт.

Сивкавият цвят на келтската сол се дължи на контакта с глината по време на процеса на кристализация. В нея се съдържат над 80 минерали и микроелементи, които я правят не толкова солена, колкото обикновената сол и по-полезна за здравето. В келтската морска сол има калций, желязо, магнезий, калий, цинк, йод.

Келтската сол помага за подобряване на храносмилането, прави организма по-устойчив на инфекции и участва в поддръжката на алкално-киселинния баланс. Наличието на магнезий спомага за по-бързото изхвърляне от организма на излишния натрий.

Продукти от същата категория