Конфитюр от кайсии, 350г. Черга |
Конфитюрът от кайсии е неустоимо изкушение. Може да се консумира както самостоятелно, така и в редица десерти. Натурални продукти от Еко ферма Черга. Здравословни и вкусни!
Кайсиите са много полезни за хора, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, особено при сърдечна недостатъчност и аритмия. Плодовете понижават и кръвното налягане, именно заради което е предпочитан плод от хипертоници. Кайсиите съдържат 1,4 мг% желязо, което ги прави отлично средство за профилактика и лечение на анемия. Кайсиите имат високо съдържание на бета каротин, който в организма се трансформира във витамин А. Той е отговорен за доброто зрение. Лечебните свойства на кайсиите са известни и за общо укрепване при бременни жени, деца и възрастни хора за подсилване на имунитета.
Съдържание: 75% български кайсии, захар, вода, лимонтузу, натурален ябълков пектин
Нетно количество: 340 г ± 3%
Енергийни стойности на 100гр.: 969KJ/228kcal
Хранителна стойност на 100 гр. готов продукт: белтъци – 0 г, въглехидрати – 57 г (от които захари – 48 г), мазнини – 0 г
Еко ферма Черга – натурални български продукти, без изкуствени консерванти, без сгъстители и без заместители. Еко ферма Черга произвежда малки серии продукти по изпитани стари рецепти, използвайки само екологично чисти суровини. Животните се отглеждат при условия близки до домашните с балансирано хранене и без антибиотици и хормони на растежа. Всички продукти се приготвят по контролирана и сертифицирана технология, само в стъклени буркани. Нашите продукти са здравословна и вкусни, за малки и големи и улесняват модерния човек в ежедневното приготвяне на храна.
Продуктовата гама включва: Меса в собствен сос и пастети от месо /свинско, телешко, агнешко, пилешко, пуешко/, специалитети от месо, традиционни зеленчукови консерви и разядки /лютеници и айвар, печена капия, кисели краставички, туршии, зеленчукови пастети и разядки и още вкусни изкушения../, сладка и мармалади, олио и шарлан, тахани, ориз и много други, все натурални, вкусни и здравословни продукти…
Стара българска традиция е и в празник, и в делник, да се събираме около трапезата. Тя е тази, която обединява, отваря сърцата и ни сближава. Вярваме, че колкото по-пъстра и богата е тя, колкото по-вкусни и здравословни са ястията на нея, толкова повече ще е веселието, толкова по-дълъг и щастлив ще е животът ни.
Наздраве! И да ви е сладко!