Всички Категории
PRODUCTS

Ксантанова гума без глутен, 100г, Doves farm

  • Марка: Doves Farm
  • Кат. номер: 5011766222440

Ксантанова гума без глутен, 100г, Doves farm

  • Марка: Doves Farm
  • Кат. номер: 5011766222440

Ксантанова гума без глутен, 100г, Doves farm

 

Ксантановата гума е полизахарид, който се използва като хранителна добавка. Влиза към групата на стабилизаторите. Получава се чрез ферментация на захар от зърнени култури (примерно царевица) при използването на бактерии (бактерията Xanthomonas campestris).

Подробно описание
Подробно описание +

Ксантановата гума е добре разтворима в топла и в студена вода, мляко, а също и в разтвори на сол и захар. Като хранителна добавка най-ценните ѝ качества са, че задържа влагата и така не позволява продуктите да изсъхнат. Увеличава и еластичността на тестата.

Употреба: Използва се за заздравяване структурата при печене на безглутенов хляб и тестени изделия. Ако не е включена към сместа от брашно, смесете 2 ч.л. ксантанова гума с 500 гр. чисто брашно за хляб, добавете ¼ ч.л. към 200 гр. чисто брашно за кексове и щипка към 100 гр. чисто брашно за тестени изделия.

Като семеен бизнес Doves Farm смила брашна от органични и наследствени култури, както и редица естествено безглутенови брашна, откакто са основани. Те изработват бисквити от пълнозърнестото брашно и също така отново въведоха някои от изгубените древни зърна на Обединеното кралство обратно на почвите й. Първо беше ръж, след това спелта, а скоро след това лимец и емер. Днес ние продължаваме да бъдем водени от първоначалната си мисия да правим качествено органично брашно с внимание, а резултатът е гама от уникални, отличителни и надеждни брашна, които правят домашното печене радост.

 

НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН!

Продукти от същата категория