Квас от елда без глутен, 50г. Ma Vie Sans Gluten

10,70 лв.
  • Марка: Primeal
  • Кат. номер: 3380380074035
+ -
Купи
Моля, изберете:
Квас от елда без глутен, 50г. Ma Vie Sans Gluten

 

Растителен ферментиращ микс с елда, за приготвяне на безглутенов хляб и тестени изделия.

 

Подробно описание
Подробно описание

Подходяща за ръчно и машинно приготвяне на хляб. Количество достатъчно за 1 kg брашно или 2 хляба от 750 g. Може да използвате тази био квас от елда в комбинация с брашно от царевица ориз, киноа, елда или кестени (може и в комбинация).

 

Съставки: девитализирана и дехидратирана квас от елда (76%)* и киноа* след процес на естествена ферментация, специално подбрани дрожди*.
* продукт на биологичното земеделие.

 

Алергени - не съдържа гпутен.

Хранителни стойности на 100 g:

Енергийна стойност - 384kcat/1625kJ
Протеини (белтъчини) - 13.2 g;
Въглехидрати - 73.8 g (от които захари - 2 00 g);
Мазнини - 32 g (от които ненаситени - 0.80 g);
Фибри - 3.5 g;
Сол - 0.025 g

Рецепта за хляб без глутен: Необходими продукти: 500гр брашно, или микс от брашна без глутен* 25 гр Био Квас от Елда, 10 гр. сол, 1 с.л. зехтин, 450-500 мл. топла вода.
Смесете съставките в купа и ги омешете добре, до получаването на меко тесто (да не е течно). Изсипете сместа в предварително омазнена форма за печене. Покрийте с влажна кърпа и оставете да втасва в продължение на два час и половина, или три часа при стайна температура (22 градуса), Печете в предварително загрята фурна на температура 220-230 градуса. (степен 7-8) в продължение на 30-40 мин

Машинно приготвяне на хляб: Смесете съставките в машината и задайте специална програма за безглутеное хляб, или по-дълга програма - 3 часа.

Съвет: За приготвянето на безглутенов хляб, можете да използвате и продуктът Гума Микс - с нейна помощ хлябът остава хидратиран за по дълго време и има по-висока трайност.

Сертификат Ecocert / AFD'AG.

Произход ЕС / страни извън ЕС

Производител Euro Nat ZА La Bcwssonnette, 07340 PEAUGRES, Франция. MA VIE SANS GLUTEN е част от Groupe ЕKIBIO