Квас от пшеница Primeal 85 g
Кваста от пшеница се използва за направата на хляб с квас, с типичен кисел вкус.
Указания за ръчно приготвяне:
1. В съд смесете брашното, кваса от спелта (50 гр за 1 кг. брашно), сол (20гр за 1 кг брашно) и топла вода (за 60% от теглото на брашното).
2. Оставете за малко сместа , докато брашното се хидратира и след това месете 5 минути, докато се получи тесто, което не полепва.
3. Оставете да втаса 30 минути в покрит съд при температура 22 градуса.
4. Вземете тестото и оформете хляба.
5. Оставете го отново да втаса 60-90 минути.
6. Печете при загрята фурна 200-300 градуса за около 45 минути.
Указания за машина:
1. Първо се слага 320мл. хладка вода
2. Половината от съдържанието на пакета се смесва с 21гр. квас от спелта.
3. Включва се на програма за пълнозърнест хляб и се пече 3-3часа и 30мин.
Състав: квас от пшеница за естествена ферментация, за приготвяне на 2кг. брашно. Съдържа глутен. От контролирани биологични региони.
Производител: Euro-Nat, ZA La boissonnette, Франция.