Добре дошли!
ВходНямате регистрация?
РегистрацияКвас от спелта Primeal 100 g
Кваста от спелта се използва за направата на хляб с квас, с типичен леко кисел вкус.
Указания за ръчно приготвяне:
1. В съд смесете брашното, кваса от спелта ( 50 гр. за 1 кг. брашно), сол ( 20 гр. за 1 кг. брашно) и топла вода (за 60% от теглото на брашното).
2. Оставете за малко сместа , докато брашното се хидратира и след това месете 5 мин, докато се получи тесто, което не полепва.
3. Оставете да втаса 30 минути в покрит съд при температура 22 градуса.
4. Вземете тестото и оформете хляба.
5. Оставете го отново да втаса 60-90мин.
6. Печете при загрята фурна 200-300 градуса за около 45мин.
Указания за машина:
1. Първо се слага 320мл. хладка вода.
2. Половината от съдържанието на пакета се смесва с 21 гр. квас от спелта.
3. Включва се на програма за пълнозърнест хляб и се пече 3-3 часа и 30 минути.
Състав: квас от спелта за естествена ферментация*, за приготвяне на 2кг. брашно. Съдържа глутен. *- от контролирани биологични региони.
Производител: Euro-Nat, ZA La boissonnette, Франция.