Марсилски сапун с върбинка Douce Nature 100 g

5,69 лв.
  • Марка: Douce Nature
  • Кат. номер: 3380380079771
+ -
Купи
Моля, изберете:

Марсилски сапун с върбинка Douce Nature 100 g

 

Марсилският сапун е произведен в Марсилия по традиционна рецепта на варене в котел. Изцяло натурален той е подходящ за цялото семейство.

 

Икономичен, ефективен и мултифункционален - може да се използва като козметичен продукт, като сапун за бръснене, като препарат за миене на съдове.

 

 

Подробно описание
Подробно описание

Douce Nature се ангажира за сигурността на хората и околната среда и казва НЕ на: оцветители, синтетични материи, тестове върху животни, на химически производни на петрола и казва ДА на: растителни продукти, биологичното разнообразие, използването на 100% чисти и натурални есенциални масла, опаковки, които се рециклират , прозрачната информация към потребителя.

Активни съставки: маслиново масло, палмово масло, кокосово масло, вода.

Това е натурален, ръчно приготвян, в областта на Марсилия, сапун от растителни масла.

Автентичният сапун се приготвя единствено от натурални съставки - морска вода от Средиземно море и растителни масла, първоначално само зехтин, които трябва да са минимум  72 % от състава.

Подходящ е за чувствителната кожа на бебета и деца, икономичен и издържа два пъти по-дълго от обикновените сапуни.

За какво може да се използва?

Като козметичен продукт. Хипоалергичен продукт, който има бактерицидно и антисептично действие. Подходящ за почистване на чувствителна и предразположена към алергии и акне кожа.  Благодарение на рН от 9.5, марсилския сапун  не предизвиква дразнене.

Като сапун за бръснене. Марсилският сапун образува плътна и кремообразна пяна, която е идеална за бръснене. Зехтинът в състава му пък има защитен ефект върху кожата, като я прави мека и гладка.

За отстраняване на петна. Нежен дори към деликатни тъкани като коприна и лен, марсилския сапун премахва всякакви петна. Използвайте го като потъркате влажния сапун върху мръсния участък или като накиснете дрехата в сапунена вода за 30 минути преди да ги изперете в пералнята.

Освен от дрехи този сапун премахва петна и почиства плотовете в кухнята и от бижутата. Смесвайки го с топла вода и сода можете да си направите универсален препарат за почистване на дома.

Като препарат за миене на съдове. Ефективен, без да бъде агресивен, този сапун може да използвате както в съдомиялната, така и при миене на съдовете на ръка. За да си направите домашно веро ви трябва т люспи от марсилски сапун, вода и няколко капки от любимото ви етерично масло  за наситен аромат.

Като антисептик. Потъркайте сапуна върху засегната област, така ще ускорите процеса на възстановяване.

Като оръжие срещу насекоми. Поставете парче сапун между дрехите си, така ще ги предпазите от молци. За да се отървете от мравки и листни въшки направете разтвор от топла вода, в която да разтворите люспи от сапуна. Съотношението е 8 грама сапун на 1 литър вода. Полверизирайте с разтвора ъглите, от които излизат мравките и листата на заразените растения.