Всички Категории
PRODUCTS

Менструална чашка- размер L, бр. Gaia Cup

  • Марка: GaiaCup
  • Кат. номер: 3800500916385

Менструална чашка- размер L, бр. Gaia Cup

  • Марка: GaiaCup
  • Кат. номер: 3800500916385

Менструална чашка- размер L, бр. Gaia Cup

 

Менструалната чашка GaiaCup е изработена от мек медицински силикон, за многократна употреба.

Подробно описание
Подробно описание +

Менструална чашка за многократна употреба, изработена от мек медицински силикон. Поставя се по-ниско от тампона – за разлика от неговото действие да абсорбира течността, чашката я събира. Това означава, че не предизвиква изсушаване или дразнене. Освен това събира много повече (3 пъти повече от тампон). Понеже е за многократна употреба, се нуждаете само от една – така спестявате пари и не замърсявате околната среда.

Менструалната чашка се сгъва, поставя се във вагината и се сменя за изпразване и дезинфекция веднъж на 8 часа. Тя прилепва плътно около стените на вагината, така че кръвта се отича директно в нея – без миризма, без прокапване. Удобно и безопасно – може да се ползва за през нощта, по време на път, плуване, тренировки.

Менструалната чашка е изработена от мек медицински силикон – без латекс, хипоалергенна, без бои, фталати, пластмаса, избелващи агенти или токсини.  За разлика от много памучни санитарни продукти, не съдържа пестициди и ГМО.

Тъй като менструалната чашка не абсорбира (а събира) кръвта, тя не предизвиква засушаване и не променя естествените pH нива във вагиналната флора (35% от течността, абсорбирана от тампоните, са естествени флуиди).

Начин на употреба:

Първо, изберете начина на сгъване, който най-много ви допада. Менструалната чашка е проектирана да се постави на възможно най-ниското удобно място. Веднъж сгъната, притиснете чашката здраво между палеца и показалеца. С другата ръка промушете внимателно и я наместете нагоре и назад към гърба. Тя трябва да прилепне плътно към стените на вагината – а не да стои на самата шийка на матката. Обикновено чашката сама намира най-удобната позиция и се настанява там. Формата, дължината и ъгъла на матката зависят от индивидуалните анатомични особености, така че вие сама ще откриете най-удачния вариант за вас.

 

 

Размер L

Тъй като тонусът на тазовото дъно обикновено намалява с възрастта, размер L се препоръчва за жени над 25 години, както и на раждали по естествен път, независимо от възрастта.

 външен диаметър 45 мм;
дължина 56 мм (без дръжката);
дължина на дръжката 10 мм;
обем 31 мл / 33 мл (до ръба)

 

В опаковката е включена превръзка за многократна употреба, както и прах за почистване на менструална чашка.

Продукти от същата категория