Всички Категории
PRODUCTS

Менструална чашка- размер S, бр. Gaia Cup

  • Марка: GaiaCup
  • Кат. номер: 3800500916378

Менструална чашка- размер S, бр. Gaia Cup

  • Марка: GaiaCup
  • Кат. номер: 3800500916378

Менструална чашка- размер S, бр. Gaia Cup

Подробно описание
Подробно описание +

Менструална чашка за многократна употреба, изработена от мек медицински силикон. Поставя се по-ниско от тампона – за разлика от неговото действие да абсорбира течността, чашката я събира. Това означава, че не предизвиква изсушаване или дразнене. Освен това събира много повече (3 пъти повече от тампон). Понеже е за многократна употреба, се нуждаете само от една – така спестявате пари и не замърсявате околната среда.
Менструалната чашка се сгъва, поставя се във вагината и се сменя за изпразване и дезинфекция веднъж на 8 часа. Тя прилепва плътно около стените на вагината, така че кръвта се отича директно в нея – без миризма, без прокапване. Удобно и безопасно – може да се ползва за през нощта, по време на път, плуване, тренировки.
 
Здравословен избор:
 
Менструалната чашка е изработена от мек медицински силикон – без латекс, хипоалергенна, без бои, фталати, пластмаса, избелващи агенти или токсини.  За разлика от много памучни санитарни продукти, не съдържа пестициди и ГМО.
Тъй като менструалната чашка не абсорбира (а събира) кръвта, тя не предизвиква засушаване и не променя естествените pH нива във вагиналната флора (35% от течността, абсорбирана от тампоните, са естествени флуиди).
Начин на употреба:
Първо, изберете начина на сгъване, който най-много ви допада. Менструалната чашка е проектирана да се постави на възможно най-ниското удобно място. Веднъж сгъната, притиснете чашката здраво между палеца и показалеца. С другата ръка промушете внимателно и я наместете нагоре и назад към гърба. Тя трябва да прилепне плътно към стените на вагината – а не да стои на самата шийка на матката. Обикновено чашката сама намира най-удобната позиция и се настанява там. Формата, дължината и ъгъла на матката зависят от индивидуалните анатомични особености, така че вие сама ще откриете най-удачния вариант за вас.
 
Как да извадим чашката:
 
Измийте ръцете си старателно със сапун. В удобна позиция, изправени или седнали, отпуснете коремните си мускули и започнете да напъвате внимателно. Използвайки своите палец и показалец, намерете стъбълцето и го придърпайте по естествения ъгъл на вашата вагина. Внимание: Използвайте стъбълцето, за да придърпате дъното на чашката, а не да извадите цялата чашка. В противен случай стъбълцето може да се скъса! След като сте придърпали чашката, много нежно обхванете дъното и и го извадете. Ако не успявате да извадите чашката по този начин, използвайте пръста си, за да упражните малко натиск върху чашката, така че да елиминирате всмукването между чашката и вагиналната стена. Бъдете внимателни да не разлеете чашката, докато я изваждате. Изпразнете чашката в тоалетната и я измийте с гореща вода, ако имате възможност. След това можете да повторите процедурата по поставянето й.
 
Как да изберете размер?
 
Менструалната чашка е налична в два размера – S и L. Разликата е само 3 мм, но е от съществено значение! Тя се определя от тазовото дъно, а не от силата на течението. Тонусът му може да варира в зависимост от възрастта, ражданията, вида на физическите упражнения, които правите.
 
 
 
Размер S
Предвиден за по-млади момичета и жени под 25 години, които не са раждали. Може също да е подходяща за жени над 25, които са напреднали със стимулиращите тонуса на тазовото дъно дейности като йога, танци и пилатес.
 
външен диаметър 44 мм
дължина 55 мм (без дръжката)
дължина на дръжката 10 мм
обем 29 мл / 31 мл (до ръба)
 
В опаковката е включена превръзка за многократна употреба, както и прах за почистване на менструална чашка.

Продукти от същата категория