Млечен шоколад със сол от Атанасовско Езеро Гайо 80 g
"Гайо шоколад" е малка работилница за шоколад в Пловдив, в която се изработва истински шоколад, директно от фини сортове какаови зърна. За получаването на всяко едно блокче са нужни 3 седмици: какаовите зърна се пекат на място, мелят се в каменна мелница и получената шоколадова маса зрее, преди да бъде излята ръчно във форми.
Солта от Атанасовско езеро е българска трапезна сол. Повече от век се добива по традиционен начин, който подпомага изключителното биологично разнообразие. Атанасовско езеро е най-богатото на птици място в България и най-голямата крайбрежна лагуна.
Mлечен с морска сол от Атанасовско Езеро
Съставки: Какаово масло, какаови зърна, нерафинирана тръстикова захар, сухо мляко, сол.
Гайо шоколади не съдържат соев лецитин, глутен, ГМО
Енергийна стойност - 2413.6kJ / 576.9kcal
Мазнини - 36.7 г
от които наситени - 22.6 г
Въглехидрати - 54.7 г
от които захари - 37.7 г
Белтъчини - 6.9 г
Сол - 0.22 г