• Количката е празна

Доказаните ползи от кокосовото масло

2021-07-17

Кокосовото масло снабдява организма с енергия, провокирайки интензивно изгаряне на мазнини.

Какво е Аюрведа?

2021-06-18

Чували сте за аюрведа и знаете, че това е най-старата цялостна система за лечение и поддържане на здравето. Нейните основни принципи са абсолютно приложими в наши дни. Ако решите да се съобразявате с тях, гарантирано ще се чувствате здрави, красиви, спокойни и енергични.

5 уникални лечебни растения

2021-05-12

Има хиляди, ако не и милиони растения, които могат да се похвалят с невероятни медицински ползи за почти всяка болест, за която може да се сетите.

6 странни признака, които могат да ви подскажат, че вероятно имате недостиг на желязо

2021-04-28

Дефицитът на желязо е често срещан проблем, който може да е причина странни неща да се случват с тялото ни, когато не успяваме да си набавим нужното количество.

Трудно ви е да се придържате към вашата диета?

2021-02-15

В такъв случай се запасявайте с плодове и зеленчуци - дори и да не ги ядете. Учените са открили, че гледката и миризмата на здравословни храни може да помогне на хората да се придържат към своите цели за отслабване.

Интересни факти какво мислят хората по света за отслабването

2021-01-05

Според скорошен доклад на СЗО, все повече хора умират от болести свързани с наднорменото тегло, а по света има приблизително 1,6 билиона души страдащи от затлъстяване или наднормено тегло.

Рецепта: Лесни орехови бонбони с черен шоколад

2020-10-13

Една супер лесна, бърза и вкусна рецепта!

Изборът да се храним с органична храна би могъл да намали високата цена на евтината храна

2020-09-18

Не е необходимо да си производител, за да бъдеш част от решението

Бъди Герой, участвай в Мисия за повече добро!

2019-04-16

Включи се се заедно с Биомаг и подкрепете Мисията на TimeHeroes "Подари храна за Великден на възрастен човек в нужда в Правец"

Излагането на влиянието на пестициди при жените по време на бременност може да увеличи риска от развитие на аутизъм при детето

2019-04-08

В едно от най-големите проучвания, имащо за цел да изследва потенциалните ефекти от влиянието на пестицидите както върху зародиши, така и върху новородени, учени установиха, че излагането на най-често използваните пестициди е свързано с повишен риск от развитие на аутизъм.

Житният режим на Петър Дънов

2019-03-26

Режимът е създаден преди около 90 години от великия българин – учителят Петър Дънов. Целта на режима е обновяването на организма на клетъчно ниво, но получаваме и чудесен бонус – намаляване на теглото.

Протеинова диета на Пиер Дюкан

2019-03-19

Протеинова диета на Пиер Дюкан - Това е една лесна за спазване диета, която освен, че ще ни отърве от излишните килограми, ще се превърне и в наш начин на живот.

Как да се справим с грипа?

2019-03-17

Сезонен грип Има ли човек, които да не се е разболявал от грип? Аз не съм чувала за такъв. А знаете ли, че от сезонен грип всяка година в света умират до 500 000 хиляди души, 1000 от които са българи? Доста тревожна статистика, която ни подсказва да не пренебрегваме това заболяване и обърнем сериозно внимание на всеки негов симптом.

Купувайте биологична храна, за да намалите срива на популацията на насекомите в световен мащаб, съветват учени

2019-02-21

Насекомите имат огромна роля в хранителната верига, изключително важно знчение за опрашването, както и за здравето на почвите. Ето защи тяхното изчезване води до "катастрофален срив на екосистемите".

Диета, базирана на продукти от биологично земеделие, може да намали риска от развитие на рак

2019-02-12

Френско изследване, публикувано през октомври в JAMA Internal Medicine заключи, че хората, които се хранят предимно с биологично отгледани продукти, могат да намалят риска от развитието на рак с 25%.

Отслабвай докато се забавляваш

2019-01-31

Колкото и да звучи странно малките ежедневни неща, които вършим могат да ни помогнат да свалим много килограми.

#6 Начина да отслабнем с боровинки

2019-01-31

Здравословните храни трябва да станат част от нашия живот. Боровинките са плодове, които могат да се ядат самостоятелно, пресни или сушени, както и смесени с разнообразни храни и напитки.

Земеделие е не просто да "изстискваш" почвата, но и да се грижиш за нея

2019-01-14

Френският агроном Клод Бургиньон в откровен и емоционален разговор за това какво е устойчиво земеделие, как ставаме свидетели на парадокса “наводнения по време на суша” и дали фактът, че продължителността на живот се покачва означава, че сме по-здрави? Прочетете го до края.

За смелостта да си пръв, за удовлетвореността да вдъхновиш още много

2018-12-12

Вече 10 години, нашата мисия е да ви предоставим възможност да избирате за семействата си вкусна храна, направена с грижа за здравето ни, за почвата и биоразнообразието.

Изборът да се храним с биологично отгледана храна - по-добре за нас, по-добре за децата ни, по-добре за планетата ни!

2018-11-30

Има множество причини да изберем да се храним с биологично отгледани храни, но една от най-убедителните е фактът, че фермерите, произвеждащи био продукция, не използват устойчиви токсични пестициди, а това е по-добре за всички нас. Това не означава, че те не използват други стратегии, за да предпазят насажденията си от вредителите. Просто го правят по далеч по-безопасен начин.

Какво трябва да знаем за последиците от употребата на пестициди?

2018-10-24

Употребата на пестициди в околната среда е умишлено, а тяхната цел е да убива живи организми. Остатъци от пестициди често се откриват в конвенционално отглежданата продукция. В последния си доклад за остатъците от пестициди в продуктите, базираната в САЩ Environmental Working Group посочва, че близо 70% от взетите проби от конвенционални продукти свидетелстват за замърсяване с пестициди.