Всички Категории
PRODUCTS

MSM на прах (метил-сулфонил-метан) Zoya 125 g

  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231693890

MSM на прах (метил-сулфонил-метан) Zoya 125 g

  • Марка: Zoya
  • Кат. номер: 3800231693890

MSM на прах (метил-сулфонил-метан) Zoya

 

Изключително важен при формирането на кератин, колаген и еластин, които дават гъвкавост, тонус и сила на мускулите, костите, ставите, вътрешните мембрани, кожата, косата и ноктите.

Подробно описание
Подробно описание +

MSM е абривиатура от метил-сулфонил-метан (Methyl-sulphonyl-methane). Може да бъде открит в състава на множество храни и се използва от нашето тяло за производството на ензими, антитела и в структурата на съединителната тъкан. МSM е органично сярно съединение (метаболит на диметил сулфоксид) и представлява хранителен източник на сяра. От своя страна, тя е важен елемент за аминокиселините, участва в синтеза на протеини и в процеса на формирането на съединителни тъкани – кости, стави, сухожилия, както и в многобройните плътни, рехави и еластични тъкани в подкожието, около кръвоносните съдове, очите, във венците и т.н. Човешкото тяло се нуждае от сярата и при телесното образуване на кератин, както и на имуноглобулин, като част от имунната система. Сярата участва и в каталитични процеси на метаболитните реакции, които преобразуват приетата храна в енергия и ни пречистват от непотребните и често токсични отпадни продукти. МSM e изключително важен при формирането на кератин, колаген и еластин, които дават гъвкавост, тонус и сила на: мускулите, костите, ставите, вътрешните мембрани, кожата, косата и ноктите.

Начин на употреба: Препоръчителната начална доза е по 0,5 г (четвърт от изравнената чаена лъжичка) два пъти на ден. Може да го консумирате с прясно изцеден плодов сок, за да туширата горчивината му. Постепенно може да увеличите приема на 1 г, отново два пъти на ден.
Пийте повече вода, докато приемате MSM.

Продукти от същата категория