Шикакай на прах Ayuuri Natural 100 g

6,78 лв.
  • Марка: Ayuuri Natural
  • Кат. номер: 5025042016111
+ -
Купи
Моля, изберете:

Шикакай на прах Ayuuri Natural 100 g

 

Шишакай е традиционно средство за измиване на косата в Индия.

Подробно описание
Подробно описание

"Шикакай" в превод означава "плод за косата". Добива се от растението Acacia Concinna и е традиционно средство за измиване на косата в Индия. Естественият шампоан за коса Шикакай се прилага сам по себе си или - според индийските традиции - в комбинация с амла и прах от сапунени ядки.
Шикакай измива отлично косата и премахва пърхота, заздравява корените и спомага за растежа на косата.
Според традиционния начин на употреба преди измиване с шикакай се прави маслена баня: скалпът и косата се намазват с масло (кокос, жожоба, бадем и др.), косата се покрива с найлонова шапка и кърпа, и се оставя за поне 30 минути.

Начин на приложение:

Смесете 1-2 супени лъжици от билката с топла вода до получаването на каша. Нанесете върху мокра коса и втрийте добре в корените, оставете върху косата за 5-15 минути. Изплакнете обилно с вода и по желание използвайте балсам. За най-добър резултат препоръчваме ви да използвате равни части шикакай и амла – шикакай има по-скоро измиващо, а амла – подхранващо действие върху косата.

Предлагаме ви следната изпитана рецепта:

2 с.л. шикакай
3 с.л. амла на прах
Смесете заедно с топла вода и оставете да престои 5-15 мин. Използвайте като паста. Нанесете на скалпа и косата, разнесете добре и оставете върху косата си още 5-15 минути. Изплакнете обилно с вода.

Рецепта за суха коса:

1 чаша кокосово мляко
4 ч.л. шикакай на прах
Смесете добре, нанесете и оставете да престои върху косата 5-10 минути. Изплакнете обилно с вода.
С избраните билки може да си направите и още по-ефикасна маска за коса, като нанесете на суха или предварително намазана леко с масла коса и оставите да престоят за поне час.

Състав: Acacia Concinna Extract