Състав: Кокосово брашно, смлян лен, тапиока, индийски живовляк, безглутенов бакпулвер, морска сол.
ДА СЕ КОНСУМИРА СЛЕД ТЕРМИЧНА ОБРАБОТКА!
Готови безглутеновите кето бургери стават 6 броя.
Начин на приготвяне:
- Изсипете съдържанието на плика в купа. Разбъркайте сухите съставки, след което добавете последователно течните съставки: 20 мл оцет, 40 мл мазнина по избор, 400 мл топла вода като разбърквате добре след всяка една от тях.
- Намокрете ръцете си и размесете тестото. За по-пухкав бургер, може да удряте върху подходяща повърхност топлото тесто.
- Оставете за 15 мин.
- След това разделете на 5-6 равни части. Оформете големи топки като за бургер.
- Сложете го върху хартия за печене във фурната. Печете 60 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор.
- Оставете върху решетка да изстинат поне 30 мин (процесът на гответе продължава до пълното изстиване).
Изпечени 6 бр бургери по 100 гр или 5 бр по 120 гр готов продукт.
Хранителна стойност за 100 гр:
- Енергийност 833,62 kJ/ 199,24kcal
- Въглехидрати 12,01 гр от които захари 3,01 гр
- Мазнини 13,72 гр от които наситени мастни киселини 6,05 гр
- Белтъчини 6,81 гр
- Сол 1,32 гр
Благодарим Ви, че избрахте БИОМАГ Био Магазин!