Всички Категории
PRODUCTS

Сок от какаов плод, 190мл. Гайо

  • Марка: Гайо Шоколад
  • Кат. номер: 3802017072004

Сок от какаов плод, 190мл. Гайо

  • Марка: Гайо Шоколад
  • Кат. номер: 3802017072004

Сок от какаов плод, 190мл. Гайо

Подробно описание
Подробно описание +

Какаовата черупка е истинско съкровище, което не спираме да откриваме. Освен ценните какаови зърна, с които правим шоколада, в черупката се крие и плода какао. Благодарение на нова технология успяхме да извлечем сърцевината на черупката на място в какаовата плантация и да съхраним нейната свежест и полезни вещества.

 

Новото ''злато''

Гайо сок е истинско съкровище от антиоксиданти и витамини. Букетът от тропически вкусове ще ви пренесе в непознат до сега свят на какаото.

 

По-малко разхищение на храна

Какаовите зърна са смятани за най-ценната съставка на какаовия плод. Сърцевината на черупката е била оставяна да се развали, което я прави неизползваема. Съхранявайки я под формата на свеж сок, намаляваме с 40% разхищението на хранителните продукти при отглеждане на какаото.

Сокът от какаов плод е вкусен, интересен и иновативен. Какаовият плод обикновено се асоциира с какаовите зърна, а истината е, че в него се крият и други богатства, изпълващи по-голямата част от пространството под черупката, които досега са оставали на заден план. Сърцевината на какаото се извлича от плода директно на място в какаовата плантация посредством нова технология, с което се съхранява нейната свежест и хранителен профил.

Какаовият сок е с гъста консистенция и с тропическа свежест, която предоставя едновременно сладък и съвсем леко киселеещ, много освежаващ вкус - вкус, които пренася в непознати досега светове. 

Реализирането на сока от какаов плод е вдъхновено от факта, че в продължение на десетилетия сърцевината на какаото е била недооценен продукт, заделян на една страна и оставян да се разваля и загнива. Преобразяването ѝ във вкусен сок намалява с до 40% разхищението на храна и съответно намаляването на органичните отпадъци.

 

Съставки:

Какаов плод (70%), изворна вода.

 

 

Хранителна стойност за 100g:

Енергийна стойност - 58.1 kJ / 0.242 kcal;
Мазнини - 1.54 g,
от които наситени - 0.28 g;
Въглехидрати - 11.9 g,
от които захари - 9.1 g;
Белтъчини - 0.7 g;
Фибри - 2.73 g;
Натрий - 0 g.

Продукти от същата категория