Био Тампони нормал Natracare 20 бр.

10,79 лв.
  • Марка: Natracare
  • Кат. номер: 782126001009
+ -
Купи
Моля, изберете:

Био тампони нормал Natracare 20 бр.

 

Natracare тампоните са изработени от сертифициран органичен памук и възобновяема и устойчива растителна целулоза.

Подробно описание
Допълнителна информация
Подробно описание

Natracare тампоните са изработени от сертифициран органичен памук и възобновяема и устойчива растителна целулоза. Над 95% биоразградими и компостируеми.

Тампоните на Natracare са без хлор и пластмаси в съдържанието им, нямат изкуствена коприна, латекс, химически добавки, аромати или оцветители. Притежават сертифицирана абсорбираща сърцевина, която гарантира сигурна защита и сухота. Особено подходящи за жени с чувствителна кожа.

Защо да изберем тампони с органичен памук? Повечето марки тампони са изработени от смес от коприна и небиологичен памук и обикновено са избелени с хлор. Някои тампони могат да бъдат дори опаковани с пластмасово фолио или да бъдат боядисани в различен цвят. Ние вярваме, че жените не трябва да бъдат излагани на остатъци от пестициди, фталати, багрила и диоксини, особено в такава чувствителна и абсорбираща част на тялото. Използвайки само 100% органичен памук и нищо друго, знаете точно какво вкарвате в тялото си.

Независими изследвания, проведени в медицинско училище в Нюйоркския университет, показват, че използването на 100% памучни тампони може да намали риска от синдрома на токсичен шок в сравнение с тампоните, които съдържат коприна. Natracare 100% памучни тампони са включени в това изследване и в тестовете те не са произвели бактериите, които водят до синдром на токсичен шок. От друга страна всички марки, съдържащи коприна, произвеждат бактериите.

Допълнителна информация
Страна произход
Великобритания
Количество
20 бр.